Nedostupno
BONOVI ZA RAZGOVORE
Najpovoljnije minute
064 501 510
Fix 3,49 kn/min Mob 4,78 kn/min
647 444
Cijena 6,20 kn/sms
Talismani i amajlije

Talismani i amajlije

Talismani i amajlije su predmeti sačinjeni od metala, kože, pergamenta, kristala ili kamena na kojima su urezani, odnosno, ispisani sveti znakovi. Oni su nosioci magične vrline i zaštite. Njihova moć omogućava čovjeku da postiže ciljeve i ostvaruje svoje želje pomoću energije koju u sebi imaju talismani i amajlije. Njihova djelovanja obuhvaćaju sva životna područja, kao što su zdravlje, posao, ljubav, školovanje, društvene aktivnosti, intelektualno napredovanje i duhovni napredak.

Talismani i amajlije imaju moć. 

Djeluju neovisno o Vašem vjerovanju, pa tako izazivaju pojavu nekih okolnosti, koje inače pripisujemo slučaju. Pravi magični talismani, podsjećaju na bateriju koja se sama puni. Posvećeni talisman, ukoliko je Vaša želja dostupna, dovodi do konkretnog rezultata u toku jednog do nekoliko tjedana, ali se pritom podrazumijeva da talisman mora biti potaknut Vašom odgovarajućom aktivnošću. Npr. talisman za privlačenje bogatstva djelovat će samo onda, ako Vi kao njegov vlasnik imate bilo kakav posao ili hobi, koji potencijalno donosi veću zaradu.

Talismani i amajlije se dijele u nekoliko grupa kao što su horoskopski, oni za zdravlje, obitelj, uspjeh ili novac. U novije vrijeme postoji mnoštvo talismana, ali postoje neki koji se koriste od davnih vremena. Mi ćemo izdvojiti samo neke od njih.

Bubamara

Bubamara je prihvaćena kao amajlija iz dva razloga: jedno je da njeno slijetanje na čovjeka označava dolazak gostiju, a drugo da će proreći financijski uspjeh pod uvjetom da je niste ubili ili otjerali. Danas se bubamara nosi obično u vidu privjesaka.

Dabar

Dabar, odnosno njegov zub je talisman koji svaki kockar ima uz sebe. Smatra se amajlijom, jer stalno raste, uvećava se, pa će se tako uvećavati i njihova dobit na kocki.

Delfin

Delfin je tretiran kao mitološko biće i pripisivan Apolonu, pa je prihvaćen kao amajlija ljudi sklonih glazbi, književnosti i umjetnosti uopće.  

Astro savjetnica Stella - kod 341

 Djetelina

Djetelina je jedna od najpoznatijih amajlija, pogotovo ako je sa četiri lista. Jedan list donosi slavu, drugi bogatstvo, treći vjernost, a četvrti zdravlje. Talismani i amajlije koji su u obliku djeteline, danas se popularno nose kao privjesak.

Ključevi

Ključevi su u staroj Grčkoj simbolizirali život. Danas se obično nose tri ključa kao talisman; jedan za ljubav, drugi za bogatstvo, treći za zdravlje. Pretpostavka je da ključevi otvaraju vrata iza kojih se kriju ova dragocjena svojstva.

Oko

Oko predstavlja Sunce, jer je ono 'oko dana' i simbolizira vrhunsku inteligenciju. U početku je bilo prikazivano stilizirano kao krug sa točkom u sredini i smatralo se da štiti od uroka, neprijatelja, bolesti i nesreće.

Pčele

Pčele su oduvijek korištene kao motiv u nakitu jer se smatra da će vlasniku dati marljivost, ustrajnost i trgovačku vještinu.

Potkovica

je vjerojatno najrasprostranjeniji talisman i da bi djelovao mora se staviti tako da ispupčeni dio bude okrenut prema gore. Smatra se da talismani i amajlije ovog tipa donose sreću onome tko je zakuca iznad vrata, pogotovo ako je ta potkovica pronađena na putu.

Talismani i amajlije - tajna moć.

Prase

Prase se u današnje vrijeme koristi kao kasica, što je dovoljno objašnjenje da predstavlja amajliju koja donosi novac. Međutim, kao amajlija nosi se samo jedan dio praseta: njuška, noga ili rep. Ovi dijelovi praseta čuvaju od nesreće i pomažu u poslovima vezanim za trgovinu.  

Astro savjetnica Dada - kod 432

 Riba

Riba je simbol blagostanja zbog svoje velike plodnosti. Danas se često viđa kao privjesak na lančiću.

Rog izobilja

Rog izobilja je legendarni rog iz kojeg su u beskraj izlazili voće i povrće, pa se i talismani i amajlije prave u vidu malog roga, jer se smatra da onaj tko nosi ovu amajliju nikada neće imati problema materijalne prirode.

Ruka

Ruka ili šaka je amajlija koja predstavlja šaku Fatime, Muhamedove kćeri. Simbolizira gostoljubivost, plemenitost, snagu i mudrost. Smatra se da nosilac ove amajlije mora imati i sve ove osobine i nije čudo što je veoma popularna kod muslimanskih žena, naročito na Istoku.

Sjekira

Sjekira se nosila oko vrata kao zaštita od urokljivih očiju, a pravljena je u vidu privjeska.

Sidro

Sidro se oduvijek smatralo simbolom nade, bezbrižnosti i sreće. Pored toga amajlija je koju nosi skoro svaki mornar.

Sova

Sova je vrlo stari simbol znanja i mudrosti. Talismani i amajlije ovog tipa bili su posebna zaštita i dobra sreća za ljude zainteresirane za nauku.

Žir

Žir produžava mladost, a time i seksualnu moć. Također, vjeruje se da pomaže u povratku izgubljene ljubavi.

Zmija

Zmija je od pradavnih vremena smatrana simbolom mudrosti, posebno medicinske. Oko štapa boga medicine Eskulapa obavijena je zmija, a ovakvi talismani i amajlije nose se tisućama godina, osobito kao zaštita od bolesti.

Zvono

Zvono se koristi kao amajlija jer se vjeruje da njegov zvuk rastjeruje zle duhove. Zbog toga se zvona stavljaju domaćim životinjama oko vrata.   Naši savjetnici Vam mogu pomoći i reći Vam pobliže koji talismani i amajlije najbolje rade za Vas, nazovite ih na broj telefona: 064 501 510 (FIX: 3,49 kn/min / MOB: 4,78 kn/min)

 

Pročitajte: Nesreće su kodirane poruke – sve se događa s razlogom!

Pročitajte:  Što trebate držati u novčaniku kako biste imali novca?

 
Select your currency
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro