Razgovarajte iz USA
putem bonova
Čakre: Sve što trebate znati o čakrama

Čakre: Sve što trebate znati o čakrama

Riječ "čakra" dolazi iz sanskrtskog jezika predstavlja kotač ili krug. Čakre su ključni koncept u mnogim duhovnim i ezoteričnim disciplinama, a široku primjenu i priznavanje pronalaze u indijskoj filozofiji, tibetanskom budizmu, kao i u ayurvedi i jogi. Čakre su energetski centri unutar ljudskog tijela koji su povezani s fizičkim, emocionalnim, mentalnim i duhovnim aspektima našeg bića.

Čakre se dijele na 7 glavnih zona koje se nalazi duž središnje osi tijela locirajući se od baze kralježnice do vrha glave. Svaka čakra povezana je s određenim dijelom tijela, pripadajućom bojom, vibracijom(frekvencijom), aspektom osobnosti i emocionalnim stanjem.

sto-su-cakre

Čakre: značenje i lokacija

  1. Muladhara (korijenska čakra) - smještena u bazi kralježnice, povezana s osjećajem sigurnosti i osnovnim instinktima.
  2. Svadhisthana (sakralna čakra) - locirana malo iznad korijenske čakre, povezana s kreativnošću, seksualnošću i emocionalnim iskustvima.
  3. Manipura (solarna čakra) - smještena u trbuhu, povezana s osobnom moći, samopouzdanjem i samopoštovanjem.
  4. Anahata (srčana čakra) - nalazi se u središtu prsa, povezana s ljubavlju, suosjećanjem i emocionalnom ravnotežom.
  5. Vishuddha (grlena čakra) - locirana u grlu, povezana s komunikacijom, izražavanjem i istinom.
  6. Ajna (treće oko) - smještena između obrva, povezana s intuicijom, percepcijom i vizijom.
  7. Sahasrara (krunska čakra) - nalazi se na vrhu glave, povezana s duhovnošću, transcendencijom i prosvjetljenjem.

7-cakri

Kako balansirati čakre?

Balansiranje čakri je tehnika kojom se održava optimalno stanje općeg zdravlja i ravnoteže organizma. Uravnotežene čakre ili balans čakri znači da energija slobodno struji organizmom, a pojedinac osjeća harmoniju na svim razinama svoga bića. Postoje različite tehnike za balansiranje čakri, uključujući meditaciju, vizualizaciju, disanje, joga položaje (asane), masažu i korištenje kristala. Ukoliko osjećate da su vaše čakre van balansa javite se našim vrhunskim energoterapeutima i počnite uživati punu harmoniju slobodnog strujanja energija.

 

Kako prepoznati blokirane čakre?

Kada su čakre blokirane ili neuravnotežene, to može rezultirati fizičkim, emocionalnim ili mentalnim neugodnostima. Na primjer, blokada korijenske čakre može izazvati osjećaj nesigurnosti ili financijskih problema, dok blokirana srčana čakra može rezultirati poteškoćama u izražavanju ljubavi ili stvaranju zdravih međuljudskih odnosa. Osjećate li nagle promjene na nekom od osnovnih životnih područja obratite se našim energoterapeutima u Astro Centru.

balansiranje-cakri

Razumijevanje utjecaja čakri i rad na balansiraju čakri može pružiti duboko iskustvo osobnog rasta, duhovne evolucije i cjelovitog blagostanja. Kroz praksu samosvjesnosti i rada na sebi pojedinac može otvoriti svoje energetske centre, osloboditi se životnih blokada i prepustiti se da energija slobodno teče, donoseći harmoniju i svjetlost u svoj život.

 

 

 

sve-sto-trebate-znati-o-cakrama

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro