Nedostupno
BONOVI ZA RAZGOVORE
Najpovoljnije minute
064 501 510
Fix 3,49 kn/min Mob 4,78 kn/min
Nedostupno
647 444
24astro+poruka 6,20 kn/sms
Značenje imena u numerologiji

Značenje imena u numerologiji

Osobine imena

Ime se pridaju magične osobine, a upravo ova značenja proučava i numerologija. U svakoj kulturi, u svakom godišnjem dobu, ime ima veliki značaj. Prema slavenskim običajima, djetetu su ime davali kumovi u dogovoru sa svećenikom. Ime su držali u tajnosti, sve do završetka obreda krštenja,i tek nakon toga su smjeli otkriti roditeljima. Smatrali su da je otkrivanje imena veliki grijeh, koji može kod novorođenčeta izazvati čak i smrt.

Kod odabira imena potrebno je pratiti nekoliko pravila. Na primjer, nije bilo dozvoljeno imati dva puta isto  ime u obitelji, točnije unutar kuće, izuzev kada majka poslije posljednje kćeri želi dobiti sina. Ime djeteta ili rođaka koji je umro prije rođenja ne smije se dati novorođencetu, jer bi ga slična sudbina mogla zadesiti. Danas se mnogo piše o tome, koliko je važno izabrati pravo ime. Svako ime nosi u sebi određene vibracije, koje ljudsko uho ne može registrirati, ali one ipak utječu na našu okolinu. Ne postoji pogodnija osoba koja će dati ime detetu, od onog tko će o njemu u budućnosti voditi računa i hraniti ga – njegova majka. Važno je znati, da svako slovo nosi u sebi skrivene informacije.

Prema numerološkom značenju, najveću snagu u sebi nosi početno slovo imena. Ovo pravilo važi i za nadimke. Od ostalih slova koje ime sadrži, najveću važnost imaju slova koja se ponavljaju, zatim ona koja su najzvučnija. Prvo slovo – prvi problem u ostvarivanju ličnosti. Smatra se, da je kod imena muškaraca bolje ako sadrzi više samoglasnika, jer na taj način se ublažavaju muške karakteristike, a najbolje je da i početno slovo bude samoglasnik.

Kod žena, je bolje da ime sadrži što više suglasnika, jer to utječe na sposobnost otklanjanja problema. Specijalni znakovi ukazuju na izražavanje i na samostalnost i na onu osobinu koja je najizraženjija kod date osobe.  

Značenje imena u numerologiji

Prema tumačenju numerologije, što je specijalni znak bliži početku imena, toliko je ta osoba sklonija spoznaji svoje sudbine. Ako ime počinje takvim slovom, to znači, da je osoba sposobna za brzo ostvarivanje svojih ciljeva. Središnje slovo imena je slovo koje se nalazi na sredini. Kod neparnih imena, nije ga teško pronaći, ali kod parnih je već drugačija situacija. Kod muških imena, sa parnim brojem slova, središnje slovo je lijevo slovo od dva slova u sredini, dok se kod žena gleda desno slovo. Na primjer, kod imena “Ivan” središnje slovo je “V”, a kod imena “Tamara”, središnje slovo je slovo “A”.

Treba obratiti pažnju i na broj slova, jer i taj broj ima svoje značenje u tumačenju numerološkog aspekta imena.

Tumačenje imena

Prvo slovo u imenu - vezuje se za početak, prva borba.

Drugo slovo u imenu – govori o onome što nam u životu nedostaje za potpunu sreću, ono što uvijek moramo zaslužiti, ali i ono što nam donosi nevolje; ako je ovo slovo ujedno i središnje slovo, onda je ova osoba stalno u nekom problemu; ako je naglašeno onda je to osoba koja kroz nedostatke skuplja snagu za dalji razvoj.

Treće slovo u imenu – govori o izražavanju osobe, o tome što treba razvijati, dobro je ako je ovo slovo u sredini

Četvrto slovo u imenu – pokazuje u čemu ova osoba pretjeruje, ako je slovo naglašeno donijet će mu poteškoce u životu. Ipak, može ukazivati i na to da se osoba razvija u ekstremnim situacijama; ako je slovo u sredini imena ili je zadnje onda ukazuje na neku preteču opasnosti ili upozorenja.

Značenje imena u numerologiji

Peto slovo u imenu – ovo je slovo komunikacije, i za produbljivanje veza ili ukazuje na pomoć u teškim prilikama; ako je naglašeno ili je ovo slovo u sredini, onda ukazuje na mogućnost napredovanja u međuljudskim odnosima, ako je posljednje slovo, onda slovo čini čovjeka osjetljivijim.

Šesto slovo  u imenu – ovisnost, ropstvo, potčinjenost, sudbina; ako je ovo posljednje slovo, ukazuje na moć samoopredjeljenja; ako je slovo naglašeno, onda označava snagu protiv ovisnosti, potčinjenosti, a u najboljem slučaju označava moć za spašavanje nečeg izgubljenog; ako je ovo posljednje slovo imena, a uz to je i naglašeno, označava mogućnost dobivanja snage, pogotovo ako je ovo jedno od sljedećih slova: R,A,M,I,S,T,E.  

Sedmo slovo imena – ovo slovo je slovo kontrole i indikacije, pomoću njega se može odrediti put koji će osoba proći s ovim imenom; ako je ovo posljednje slovo, onda će osoba imati problem sa zakonom.

Osmo slovo imena – ukazuje na financije i na otpornost, ime sa osam slova je najzaštićenije

Deveto slovo imena – ukazuje na stvari koje daju snagu i energiju datoj osobi, ukazuje na nepredviđene događaje, ovo je također i slovo brižnosti i božanske snage.

Deseto slovo imena – označava čega se određena osoba treba odreći, nepotrebne brige, smetnje ili prepreke na putu.

Jedanaesto slovo imena – ukazuje na transformacije, preokrete, promjene, preobraženja.  

Naši savjetnici numerolozi Vam mogu pomoći oko značenja Vašeg imena, nazovite ih na broj telefona: 064 501 510 (FIX: 3,49 kn/min / MOB: 4,78 kn/min)

Pratite nas bilo kad i bilo gdje uz pomoć naših mobilnih aplikacija i stupite u kontakt s omiljenim savjetnicima na najjednostavniji mogući način.

Besplatno preuzmite Android aplikaciju ovdje.

Besplatno preuzmite iPhone aplikaciju ovdje.

Naši savjetnici dostupni su Vam i iz inozemstva na brojevima:

Značenje imena u numerologiji

 

Pročitajte: Što muškarac u znaku Strijelca misli!

Pročitajte: Boris Vam otkriva tamnu stranu horoskopa!

 

Facebook

 

 

Select your currency
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro