Razgovarajte iz USA
putem bonova
Astrologija - dugo osporavana priča o zvijezdama

Astrologija - dugo osporavana priča o zvijezdama

Astrologija je veoma stara. Koliko dugo postoji, toliko dugo osporavaju joj znanstvenost. Bez obzira na to je li astrologija znanost, ona se bavi zvijezdama i njihovim utjecajem na nas. Osnovna joj je postavka da kretanje i položaj nebeskih tijela daju informacije o čovječjem karakteru, ljubavi, sreći, budućnosti... Pojava astrologije datira iz 2. tisućljeća prije naše ere, a korijene ima u kalendarskim sustavima koji se koriste za predviđanje sezonskih pomaka i tumačenje nebeskih ciklusa kao znakova božanske komunikacije. 


Mnoge su kulture pridavale važnost astronomskim događajima. A neke - poput Hindusa, Kineza i Maja - razvile su složene sustave za predviđanje zemaljskih događaja iz nebeskih promatranja. Zapadna astrologija, jedan od najstarijih astroloških sustava koji se još uvijek koristi, svoje korijene prati do Mezopotamije. Suvremena zapadnjačka astrologija često je povezana sa sustavima horoskopa koji nastoje objasniti aspekte čovjekove osobnosti i predvidjeti značajne događaje u njezinim životima na temelju položaja nebeskih objekata. Većina profesionalnih astrologa oslanja se na takve sustave.

Astro Tarot Centar je dostupan 24h dnevno iz 10 zemalja

 

svajcarska, nemacka, austrija, srbija, francuska, hrvatska, slovenija, svedska, bih

 

 

 

 
Povijest astrologije

 

Kroz veći dio svoje povijesti, astrologija se smatrala znanstvenom tradicijom i bila je česta u akademskim krugovima. Često u uskoj vezi s astronomijom, alkemijom, meteorologijom i medicinom. Bila je prisutna i u političkim krugovima i spominje se u raznim književnim djelima. Nakon kraja 19. stoljeća i širokog prihvaćanja znanstvene metode, istraživači su uspješno osporili astrologiju i na teoretskim i na eksperimentalnim osnovama, i pokazali je da nemaju znanstvenu valjanost ili objašnjenje. Astrologija je tako izgubila akademski i teorijski položaj, a zajedničko vjerovanje u nju uglavnom je opalo.

 

Kako astrologijom pronaći svrhu svog života

 

Cijela Vaša karta rođenja, zasnovana na točnom vremenu, datumu i mjestu rođenja, može Vam otkriti mnogo o Vašim osobnim i profesionalnim motivacijama, vrsti talenata koje posjedujete i raznim životnim iskustvima koja ćete vjerojatno imati. Astrologija može iznijeti na vidjelo ono što Vam leži u srcu - koja je zapravo svrha Vašeg života, a ne samo način na koji odlučite zaraditi za život. Može Vam pomoći u odabiru posla ili hobija koji odražava Vaš urođeni karakter i ključne potrebe.

Vaš sunčev ili zvjezdani znak govori nam o Vašem pozivu u dubljem smislu: što ste "pozvani" činiti tijekom svog boravka na ovoj planeti. Vaš sunčev znak opisuje životni put i način života. Njegova poruka nije popis pridjeva i ključnih riječi, poput osobina povezanih s Rakom: „zaštitnički“, „osjetljiv“, „ćudljiv“. Umjesto toga, Vaš Sunčev znak opisuje svrhu Vašeg života i ono što Vam leži na srcu. 

 

Astrologija:

Svatko dođe u vrijeme u svom životu kada se osjeća kao da ne zna svoju svrhu. Može biti krajnje frustrirajuće ako ne znate kako svoju energiju usmjeriti u životni cilj

 

Svaki od 12 Sunčevih znakova opisuje opisuje osobu s određenim putovanjem. Zamoljeni ste ili "pozvani" da krenete na ovo putovanje, zajedno s puno drugih životnih lekcija ili situacija, kao što je prikazano u ostatku grafikona. Pritom imate priliku povezati se sa svojom osnovnom suštinom, svojom životnom snagom i svojim pozivom.

Nužno je prihvatiti ovaj poziv, reći da životu i "slijediti svoje blaženstvo", kako je napisao poznati mitolog Joseph Campbell. To je ključ zdravog samopoštovanja i slijeđenja puta integriteta. Nije zločin započeti svoj poziv iz hobija, nego kao posao s punim radnim vremenom. Zločin je potpuno ignorirati svoj poziv i ne postati ono što ste rođeni - jer očaj dolazi od odabira da budete netko drugi, a ne Vi sami.

 

kineski-ljubavni-horoskop

 

 

SMS savjetovanje

Postavite pitanje i dobijte odgovore!
ANONIMNO!

0/160
Pošalji

 

Danas je više nego ikad na raspolaganju širok spektar profesionalnih mogućnosti, a sve više ljudi bavi se poslom (bilo da se radi o plaćenom poslu ili hobiju) koji je odraz onoga tko su. Više se ne zadovoljavamo time što "radimo kako bismo platili stvari".


Ne postoji "idealan" posao zasnovan samo na Vašem znaku Sunca. Vi i Vaš grafikon previše ste složeni za jednostavnu jednadžbu miješanja i podudaranja poput te. Pronaći ćete svaki znak Sunca koji radi sve vrste poslova; međutim, svatko od vas to će raditi na svoj način i uz svoj vlastiti skup vještina. 

Ono što Vaša karta rođenja, a posebno Vaš Sunčev znak opisuje, jesu energije - motivacije, izazovi, strasti - koje nadahnjuju Vašu životnu svrhu ili posao.

facebook

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro