Razgovarajte iz USA
putem bonova
Gledanje u grah: Drevna umjetnost proricanja

Gledanje u grah: Drevna umjetnost proricanja

Popularno zvano gledanje u grah je drevna tehnika koja svoje korijene vuče iz mnogih kultura širom planete zemlje. Gledanje u grah se temelji na promatranju oblika i uzoraka u grahu, kavi ili sličnim tvarima. Ova tehnika je pronašla svoje utočište u mnogim kulturama diljem svijeta.

bacanje-graha

Povijesni značaj

Kao što smo već rekli, gledanje u grah ima korijene u mnogim kulturama svijeta. U mnogim narodima se smatralo da pojedinci koji imaju sposobnost tumačenja oblika iz graha imaju vrlo izraženu intuiciji i mogu komunicirati s višim energijama i vibracijama. Ti pojedinci bi uživali uvažen status u društvu i sjedili bi uz bok narodnim starješinama ili poglavicama, vladarima...

glednje-u-grah

Tehnike gledanja u grah

Jedna od najraširenijih i najpopularnijih praksi je "bacanje graha". Bacanje graha je tehnika koja kako i u samom nazivu piše, bacanje graha na ravnu površinu te se nakon toga promatraju i tumače oblici koje formira bačeni grah. Prorok ili tumač zatim uz pomoć svoje intuicije i vlastitog iskustva tumači oblike koji su se formirali bacanjem graha.

 

 

Bacanje graha i 21. stoljeće

Ova tehnika u današnje vrijeme često biva zanemarena ili se na gledanje u grah gleda s skepsom no još uvijek postoji veliki interes upravo za gledanje u grah pogotovo kod iskusnijih tumača i vidovnjaka. Ova tehnika se vrlo često nalazi u top 5 tehnika proricanja kod iskusnijih vidovnjaka koji gledanje u grah vide kao vrlo pouzdanu tehniku gledanja budućnosti.

vidovnjak-gledanje-u-grah

Gledanje u grah predstavlja jedinstvenu praksu koja prelazi granice kultura i vremena. Bez obzira na to vjerujete li u njezinu učinkovitost ili ne, neosporno je da ova tradicija nosi sa sobom bogatstvo povijesti, kulture i duhovnosti. Možda je vrijeme da bacite grah i promatrate svijet oko sebe s otvorenim umom, svjesni dubokih korijena koje takve prakse imaju u raznolikom svijetu proricanja.

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro