Razgovarajte iz USA
putem bonova
Istinite priče naših baka i prabaka - paranormalne pojave

Istinite priče naših baka i prabaka - paranormalne pojave

Istinite priče naših baka i prabaka. Često smo kao mali slušali kako se nekad živjelo i kako su naše bake i prabake provodile svoju mladost. Sve te istinite priče zvuče kao scene iz nekog crno-bijelog filma. Međutim između svih tih priča ponekad je znala naići one priče koje su posebno zanimljive, a neke čak i lede krv u žilama. Priče o lokalnim vješticama i vračevima, o paranormalnim susretima s nekim entitetom i još štošta.

PARANORMALNE POJAVE

Donosimo vam u nastavku nekoliko takvih priča, istinitih priča koje neki od nas ne bih trebali slušati prije spavanja.

Istinite priče naših baka

paranormalne-pojave

Vrag nosi pradu?

Ima priča koja je nastala u malom selu kraj Čakovca... Priča o entitetu koji je u kasne noćne sate odjeven u krzno meo ulice drvenom metlom. Starinskom metlom koja je bila načinjena od šiba, entitet ili kako su mještani govorili sam vrag glavom i bradom mete ulice i traži osobu koja će se odazvati njegovom pozivu. Osoba koja bi se odazvala pozivu vraga ili entiteta bi obično našli mrtvu sljedeće jutro. Tako postoji priča o jednoj ženi koja je svom sinu ispričala ovu priču i sad već kao odrasla osoba, sin je prenio tu priču nama i vama.

Pričala je gospođa svom sinu legendu o vragu koji mete cestu određenim noćima u godini i učila ga da se ni za živu glavu ne odazivu pozivima tog bića. Nije mu rekla razlog, ali strah u majčinim očima kad bi pričala tu priču govorio je više od samog objašnjenja. I dođe i ta noć kad pripovjedač ove priče doživi događaj o kojem mu je majka pričala kao djetetu. Već kao odrasla osoba, muž i otac malodobnog djeteta ugleda u malonoćne sate entitet na ulici kako mete cestu, obuče u krzno i u glavi čuje glas kako doziva njegovo ime. Odmah se prisjetio riječi svoje majke i potrči do svoje žene koja nije iz istog kraja kao i on da je upozori na opasnost i ispriča joj priču koju je naučio od svoje majke. Nažalost zakasnio je. Ulaskom u praznu dnevnu sobu začuje otvaranje ulaznih vratiju. Potrči prema dvorištu i ugleda ženu kako gleda prema ovom mističnom biću... Veli mu žena: " Ovaj gospodin koji mete cestu zvao je moje ime..." Gospodin shvativši što se dogodilo povuče ženu i sebe u kuću zaključavši vrata. Ispriča ženi priču koju mu je majka govorila i oboje promrznu od straha...

Odazivanjem na poziv entiteta, oni su vragu otvorili vrata svoje kuće. Pred njima je besana noć! Kako se majka od gospodina razumjela u paranormalne pojave učinila je možda najvažniju stvar u svom životu. Naučila ga je kako se vraga istjerati iz kuće! Gospodin koji je otac malodobnog djeteta, naučio je od svoje majke da malodobna djeca koja su duhovno čista vide vraga glavom i bradom! Probudivši gospodin svog sina čekali su dolazak i pojavu entiteta. Oko 3 sata u noći dijete biva uznemireno i prstom pokazuje u jedan kut dnevne sobe! Žena po naputku svog muža uzima metlu i udara upravo po tom mjestu na koje je dijete uazalo! I tako četiri puta po svakom kutu sobe prema pokazivanju djeteta mladi bračni par je sačuvao svoju obitelj i život ove žene!

istinite-price

Lanac i staja

Ova priča govori o jednoj obitelji koja je živjela na selu, na samom sjeveru Hrvatske. Radnja ove istinite priče odvija se u 1923. godini. Obitelj je živjela klasičnim seoskim životom kao i većina stanovništva s tog područja. Imali su svoje blago i bavili se stočarstvom i poljoprivredom. Živjeli su od svog rada i onog što su sami stvorili.

Život na selu nije bio lagan stoga četveročlana obitelj je čuvala svoje blago kao oko u glavi. Nikad nisu bili financijski bogata obitelj, ali su dobro živjeli od plodova svog rada. Krave su davale mlijeko, koke su nesle jaja, a njive su svake godine bogato rodile. Otac i sin su odrađivali teže poslove po imanju i njivi, dok su majka i kći održavale kuću i brinule se za obitelj. Jednog dana otac primijeti ujutro da krava koja je davala najviše mlijeka sad uopće ne daje mlijeko. Kako nisu očekivali pomladak muškarcu odmah postane sumnjivo.

PARANORMALNE POJAVE

I tako prolaze dani a kravica i dalje ne daje mlijeko, čak su primijetili i nemir u staji u kojoj su se nalazila njihova goveda koja su im od životne važnosti. Pozove obitelj lokalnog veterinara koji pregleda kravu i ustanovi da je s kravom sve u redu, ali ostaje problem zašto ne daje mlijeko...

Nakon niza bezuspješnih pokušaja stimulacije krave, obitelj se obrati lokalnom vraču za pomoć. Nakon pregleda situacije vrač im reče: "Na vaše blago je bačen urok!". Vrač daje savjet obitelji da uzmu lanac na koji je krava bila privezana u staji i griju ga u krušnoj peći. Obitelj skeptično prihvati uraditi ono što im vrač reče, ali vrač uvidjevši da obitelj i nije sto posto sigurna zašto to moraju raditi došapne ocu. "Osoba koja je bacila urok na vaše blago će grijanjem lanca osjećati istu takvu toplinu tamo dolje. Pripazite da zaključate ulazna vrata prilikom zagrijavanja lanca." - Nastavak ISTINITE PRIČE ispod...

besplatni-tarot

Nastavak ISTINITE PRIČE...

I obitelj dođe kući i donese lanac iz staje i stavi ga u krušnu peć. Kako se lanac polako zagrijava ništa se ne događa... Nakon 10 minuta lanac počinje poprimati jarku crvenu boju i obitelj već polako nemirna i u strahu razmišlja da lanac izvadi iz krušne peći kad začuju zvuk udaranja metalnih vratiju od ograde.

PARANORMALNE POJAVE

Pogledavši kroz rolete obitelj vidi stariju gospođu iz sela za koju se svašta govorilo po selu, kako svim snagama pokušava ući u njihovo dvorište dok usput radi neobične pokrete haljinom kao da joj je vruće "tamo dolje". Sjeti se obitelj vračevih riječi i nastavi zagrijavati lanac sve dok starija žena nije napustila njihova ulazna vrata... Nakon tog događaja krava je najnormalnije počela davati mlijeko.

Mnogo je istinitih priča koje su nam pričale naše bake i prabake. Najčešće ne žele pričati o tome, jer kako vele neke stvari najbolje da ostanu u povijesti i ne treba ih dirati.

 

Zanimat će vas i ovo:

Ljubavni sat - Značenje sati i minuta

5 snova koje ne smijete ignorirati!

Lenormand Karte - Besplatno proricanje

Numerologija - Magijsko značenje brojeva

Generacija Z neki novi klinci

Zastrašujuće iskustvo Paralize sna!

 

facebook

 

 

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro