Nedostupno
BONOVI ZA RAZGOVORE
Najpovoljnije minute
064 501 510
Fix 3,49 kn/min Mob 4,78 kn/min
647 444
Cijena 6,20 kn/sms
Zašto je Nikola Tesla bio opsjednut egipatskim piramidama?

Zašto je Nikola Tesla bio opsjednut egipatskim piramidama?

Nikola Tesla imao je brojne neobične opsesije. Jedno od njegovih uvjerenja bilo je da su velike egipatske piramide bile veliki prijenosnici energije. On je izgradio Tesline Kule prema zakonima nadahnutim proučavanjem Piramida.

Nikola Tesla umro je pomalo neprimijećeno, ali njegova slava i mit oko njega nastavili su snažno rasti u naše vrijeme. Sada je percipiran kao vrhunski “ludi” znanstvenik, onaj koji je u suštini izumio naše vrijeme. Zaslužan je za ključne ideje koje vode do pametnih telefona, wifi-a, sustava za snabdijevanje električne energije i još mnogo toga.

Osim ideja koje je Tesla implementirao i patentirao, imao je i mnoga druga zanimanja u različitim područjima istraživanja, neka prilično ezoterična. Jedno od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, jedna od najmisterioznijih i najveličanstvenijih građevina čovječanstva.

Tesla je vjerovao da služe višoj svrsi i istraživao ih je cijelog života. Što je otkrio toliko primamljivim u vezi piramida? Pitao se nisu li piramide ogromni transmiteri energije - misao koja se poklapala s njegovom istragom o tome kako bežično poslati energiju.

Godine 1905. Tesla je u SAD-u prijavio patent pod nazivom "Umjetnost prijenosa električne energije kroz prirodni medij", ocrtavajući nacrte za niz generatora širom svijeta koji bi prislonili ionosferu za skupljanje energije. Samu planetu Zemlju vidio je kao veliki električni generator bezgranične energije. Njegov dizajn u obliku trokuta postao je poznat kao Teslina elektromagnetska piramida.

sanjarica

Nikola Tesla poznavao je nefizičke fenomene

 

"Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizičke fenomene, ona će ostvariti više napretka u jednom desetljeću nego u svim prethodnim stoljećima svog postojanja", rekao je Tesla.

Tesla nije stvorio samo oblik egipatskih piramida, već i njihov položaj. Izgradio je toranj poznat kao Teslina eksperimentalna stanica u Colorado Springsu i toranj Wardenclyffe ili toranj Tesla na istočnoj obali preko koje je želio iskoristiti energetsko polje Zemlje. Lokacije su odabrane prema zakonima gdje su izgrađene piramide u Gizi, a odnose se na odnos eliptične orbite planeta i ekvatora. Dizajn je bio namijenjen bežičnom prijenosu energije.

24astro.tv - emisija uživo i savjeti za mršavljenje prema horoskopu

Kako su izgrađene piramide i koja je njihova povezanost s numerologijom?


Drugi aspekt Teslinog razmišljanja navodno se odnosi na numerologiju. Tesla je, po mnogim računicama, bio neobičan pojedinac, s opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi "3, 6, 9", za koje je vjerovao da su ključ svemira. Vozio bi se oko zgrada 3 puta prije nego bi ušao ili odsjeo u hotelima s brojevima koji su djeljivi sa brojem 3. Neki smatraju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana s njegovom sklonošću piramidalnim oblicima i vjerovanjem da postoji temeljni matematički zakon i omjeri koji su dio univerzalnog matematičkog jezika. Kao što ne znamo točno kako su piramide izgrađene i zašto, neki na njih gledaju kao na kreacije koje stvaraju energiju ili služe kao namjerno instalirani glasnici ili su čak kod neke drevne civilizacije.

Pročitajte još:

Horoskop otkriva što Vam stoji na putu do dobitka!

Na ovaj način možete postati magnet za novac!

facebook

Select your currency
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro