Nedostupno
BONOVI ZA RAZGOVORE
Najpovoljnije minute
064 501 510
Fix 3,49 kn/min Mob 4,78 kn/min
647 444
Cijena 6,20 kn/sms
Kako Vam jesenska ravnodnevica može pomoći u duhovnoj obnovi?

Kako Vam jesenska ravnodnevica može pomoći u duhovnoj obnovi?

Jesenska ravnodnevica. Polako se bliži vrijeme kada će ljeto mjesto ustupiti jeseni. Toplinu i svjetlost zamijenit će tama. Kako se priroda tijekom tog razdoblja mijenja, podsjeća nas da su promjene potrebne i u nama. Jesenska ravnodnevica predstavlja jedan od četiri važna astronomska događaja. Uz jesensku ravnodnevicu, važni su astronomski događaji proljetna ravnodnevica (ekvinocij) te ljetni i zimski suncostaj (solsticij). Svaki od njih nosi sa sobom poruku koja se može protumačiti na više načina i koja se ne odnosi samo na ljude koji rade sa zemljom, već i na sve nas. 

 

Jesenska ravnodnevica ili jesenski ekvinocij 


S proljetnim ekvinocijem, svaki dan postaje malo dulji od noći. Priroda se budi i razvija i nastavlja svoj rast kako bi tijekom ljeta dosegnula svoj vrhunac. Tada vlada dinamična jang energija, od početka proljeća do kraja ljeta. Energija koja pokreće i mijenja svijet.


Latinska riječ ekvinocij znači jednakonoćnost, trenutak kada dan i noć traju jednako. S gledišta astrologije, jesenski ekvinocij obilježen je ulaskom Sunca u znak Vage. 

Jesenska ravnodnevnica je dio godine koji obilježava mirnija, vlažna jin energija, koja će biti na vrhuncu u zimskim mjesecima. 

 

Što nam zapravo poručuje jesenska ravnodnevica?  


Kako nas priroda tijekom jeseni očarava svojim bojama, s veseljem odlazimo u berbu jabuka, grožđa, kestena. No žetva koja je u tijeku ne odnosi se samo na berbu plodova, već i na plodove unutar našeg života. Koje promjene smo postigli od početka godine do sad. 

Žetva koja se odnosi i na sva postignuća u našem životu.

Drugima riječima, jesenska ravnodnevica ili ekvinocij donosi sliku plodova u našim rukama za koje smo cijelu godinu radili.


To se ne odnosi samo materijalnu, već i na emocionalnu prirodu. 

Imate važno pitanje za ljubav, a niste u mogućnosti razgovarati sada? Pošaljite SMS poruku! Pošaljite ključnu riječ LJUBAV, Vaše ime, datum i godinu rođenja na 647 444 (6,20 kn/sms), kako biste dobili pomoć najboljeg stručnjaka!

Astro savjetnica Gordana kod 311


Duhovna ravnoteža

U kakvom je stanju naš duh i emocionalna ravnoteža. To nije lak proces. Međutim, učimo kroz vlastita iskustva, zahvaljujući čemu postajemo mudriji i trebamo naučiti kako tu mudrost iskoristiti za postizanje ravnoteže u svom životu. 


Sve što se tijekom jesenske ravnodnevice događa: početak nove školske godine, povratak s godišnjeg, berba, skupljanje plodova, priprema zimnice, svečani događaji u kojima izražavano zahvalnost prirodi, zahvalnost za obitelj, prijatelje, ljubav – sve se to događa u nama samima – čuvanje rezultata do novog življeg razdoblja. Prvenstveno, trebamo biti otvoreni primanju, kao i otpuštanju događaja koje ne možemo promijeniti. I najvažnije, trebamo biti otvoreni za duhovnu obnovu; prepoznati što se događa u vlastitoj nutrini. 


Kako bez marljivog rada i truda ne bi bilo jesenskih plodova, tako ni na duhovnom području bez truda ne možemo postići značajne rezultate. 


Uz to, ciljevi oko kojih smo se potrudili, kojima smo posvetili naše vrijeme, novac, trud, strast, misli – sada donose plodove. 


Naravno, nije svaka žetva uspješna. U životu smo se mnogo puta suočili sa dobicima i gubicima. Neke ciljeve nismo uspjeli ostvariti. Možda namjera nije bila dovoljno snažna ili precizna. Možda nam je u nekom trenutku nedostajalo snage. Moguće je da nas nešto nije dovoljno zanimalo da bismo tome posvetili pozornost, već smo se okrenuli nečemu drugom za što smo smatrali da će donijeti bolje rezultate. Zato je ovo razdoblje idealno da provjerimo koje plodove svog rada i truda možemo ubrati. Uzeti vremena, razmisliti i napraviti plan, i slijediti ga. 


Ostavite prošlost iza sebe


Jesenska ravnodnevica na svim nam područjima otvara nove šanse. Sezona davanja trajala je od početka proljeća do kraja ljeta: davali smo se svijetu i drugima, slijedili svoje sne i stremili prema svojim ciljevima. Postupali smo bilo nagonski i impulzivno, bilo promišljeno i usmjereno.
Jesen je drukčija i od proljeća i od ljeta. Bilo bi dobro stoga da i naše djelovanje bude drukčije. Za uspješnu jesen treba otpustiti štošta čega smo se u razdoblju proljetnog i ljetnog svjetla i topline čvrsto držali. 


To ne znači da se trebamo udaljiti od osoba i svijeta, već da si pružimo pažnju. Barem onoliko koliko pružamo drugima. Nakon nekog vremena, to se počinje pozitivno održavati na naše kompletno biće. 


Uzmite par dana ove jeseni i razmislite o svim onim neriješenim problemima. Otpustite loše emocije, frustracije. Ostavite prošlost iza sebe; sve one poteškoće koje su u velikoj mjeri odredile Vaš život. Oprostite. Jer to nam daje mogućnost da se ponovno povežemo i uspostavimo unutarnju ravnotežu. Poput listopadnog drveća i mi u prvom dijelu godine skupljamo energiju koja nas hrani: sada je taj dio ciklusa dovršen. Stoga je nužno odbaciti sve što više nije korisno. 


Njegovanje duše


Zapitajte se: Što trebam ostaviti iza sebe? Što si moram oprostiti? Kome moram oprostiti? 

Potrebno je prepoznati bol zbog nekih događaja iz prošlosti, situacije u kojima smo ostali zaglavljeni i koje nam ne dozvoljavaju da krenemo naprijed čistim energijama. Da ne živimo s osjećajem da postoji nedovršeni posao. Ako se inatimo i držimo se ponosa, to šteti samo nama. Uz to, takav način življenja blokira razmjenu energija unutar nas samih, i šteti odnosu s drugim ljudima. 

Neka jesen bude razdoblje kada ćete njegovati svoju dušu. To će Vam pomoći u budućnosti da njegujete svoju dušu i prije nego se pojave problemi. Živite u sadašnjosti. Neka radost bude Vaša stvarnost. Svi smo iskusili trenutke u kojima oklijevamo napraviti korake prema traženju vlastite sreće. 

Nerijetko i one u kojima odgađamo stavljanje stvari na svoje mjesto. U tome je i poanta; što duže odugovlačimo, sve više se povezujemo sa negativnim stanjem u kojem se nalazimo i to je teži postupak oslobađanja. Trebamo svoju sreću staviti na prvo mjesto i unijeti radost u sve što radimo. Svakodnevice su pune trenutaka koji nam to pružaju i koji se ne očituju u velikim stvarima, već sitnicama koje zapravo ni ne primjećujemo. Trebamo pokušati uočiti ono najvažnije što možemo usmjeriti prema njegovanju duše i stvoriti plodno tlo za nove plodove.

Pročitajte još:

Poruka Dalaj Lame za svih 12 horoskopskih znakova!

12 anđela s Atlantide - Koji je Vaš?

facebook

Select your currency
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro