Nedostupno
BONOVI ZA RAZGOVORE
Najpovoljnije minute
064 501 510
Fix 3,49 kn/min Mob 4,78 kn/min
Nedostupno
647 444
24astro+poruka 6,20 kn/sms
Drevne tehnike liječenja – II. Izlijevanje olova

Drevne tehnike liječenja – II. Izlijevanje olova

Liječenja prema etnografskim istraživanjima, izlijevanje olova je poznato od početka prošlog stoljeća. Često se korisitilo na području Hrvatske i okolici, naročito u ruralnim područjima i skrivenim selima. Izlijevanjem olova se odmah znalo što izaziva problem i to su odmah znali razriještiti.

Kako su radili izlijevanje olova?

Olovo su izlijevali u posudu ili kutlaču, a zatim sipali u čašu ili posudu hladne vode. Olovo se stvrdnulo zbog dodira s hladnom vodom i poprimilo je neobične oblike, te su na osnovu njih pretpostavljali što izaziva bolest.

Tko je mogao raditi izlijevanje olova?

Na samom početku je izlijevanje olova bilo dozvoljeno samo vračarama. Zatim je samo bilo važno da to izlijevanje olova rade ženske osobe, odnosno da to bude najstariji ženski član obitelji bolesne osobe. Muškarcima nije bilo dozovljeno to raditi, čak je mišljenje da ako muška osoba radi izlijevanje olova, privući će velike probleme obitelji.

Ako želite saznati koje magijske riječi trebate izgovarati dok radite ritual izlijevanja olova, pitajte naše savjetnice. Dada, kod 432 i Tonka, kod 126 na broju telefona 064 501 510 (FIX: 3,49 kn/min / MOB: 4,78 kn/min) će Vam u tome pomoći ili čak i odraditi ritual za Vas ako Vi ne želite to sami obavljati.

Proces liječenja putem izlijevanja olova

Prva i najbitnija stvar za izlijevanje olova je voda. Žena koja je radila izlijevanje olova trebala je iz 3 bunara nabaviti vodu (njenog vlastitog bunara, susjedovog i iz trećeg bunara po izboru). Izlijevanje olova se nije moglo bilo gdje raditi. Trebalo je to činiti na kuhinjskom podu ili u dvorištu gde je gorjela vatra. Vodu koja je donešena s tri različita mjesta su sipali u jednu šalicu. Tu šalicu su zatim stavili na zdjelu, a ispod zdjele je bila spavačica osobe kojoj su radili ritual izlijevanja olova.

Ako je ritual rađen za dijete, onda su stavljali njegovu kapicu ispod zdjele. Dok su radile ritual, izgovarale su molitve ili neke magijske riječi, a pored glave bolesnika su izlijevale olovo. Rastopljeno olovo je poprimilo različite oblike pa su i iz toga pretpostavljali što bi bio problem kod osobe. Najčešći izvor bolesti je trauma ili plašljivost. Ako se pojavio oblik koji ukazuje na to od čega se uplašio, odmah su započeli liječenje. U starim zapisima se može čitati o čudesnim izliječenjima.  

Drevne tehnike liječenja – II. Izlijevanje olova  

Kako su liječili izlijevanjem olova?

S vodom u kojem je izlijevano olovo su namazali bolesne dijelove tijela. Naročito vrat, usne, oči i grudni koš. Zatim su poprskali glavu i namazali čelo. Izliveno olovo stavljali su pod jastuk i pacijent je trebao spavati u spavačici koja je korištena prilikom izlijevanja olova ispod zdjele. Izlijevanje olova su tri puta ponavljali kako bih pacijent ozdravio.

Kako možete sami izliti olovo?

Ako ste uspjeli nabaviti olovo i želite ga izliti, trabate znati da su plinovi prilikom tog procesa otrovni i štetno je udisanje, ali se može i kroz kožu upiti u organizam gdje se ugradi, a kasnije može izazvati bolesti. Ako izlijevate olovo, kupite set za izlijevanje olova zajedno s maskom i obavezno radite ritual na otvorenom. Prema gore navedenim uputama i Vi bilo kome možete izlijevati olovo, ali ako ste Vi pacijent, onda trebate zamoliti najstariju žensku osobu koja je član obitelji da to odradi za Vas.

Pročitajte još: 

Koji snovi upozoravaju na tegobe!

Upoznajte se s još jednom drevnom tehnikom liječenja!

 

Pratite nas bilo kad i bilo gdje uz pomoć naših mobilnih aplikacija i stupite u kontakt s omiljenim savjetnicima na najjednostavniji mogući način.

Besplatno preuzmite Android aplikaciju ovdje.

Besplatno preuzmite iPhone aplikaciju ovdje.

 

Pročitajte: Što muškarac u znaku Strijelca misli!

Pročitajte: Boris Vam otkriva tamnu stranu horoskopa!

 

Facebook

 

 

Select your currency
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro