Razgovarajte iz USA
putem bonova
Predrasude: uzimaju li Vas drugi zdravo za gotovo?

Predrasude: uzimaju li Vas drugi zdravo za gotovo?

Predrasude. Svatko od nas često se našao u situaciji u kojoj osjećamo da nam drugi ne uzvraćaju istom mjerom, onako kako zaslužujemo, ili se ne osjećamo dovoljno cijenjeno. Posebno u ljubavnoj vezi. To ne znači da je prijateljski ili ljubavni odnos u takvoj situaciji automatski osuđen na propast, već nam može dati smjernice kako izbjeći da nas drugi uzimaju zdravo za gotovo. Evo nekih pokazatelja da Vas drugi uzimaju zdravo za gotovo.

 

Predrasude o dobroti

 

Nažalost, ljudi koji nas uzimaju zdravo za gotovo uvijek očekuju da smo tu za njih kada god njima zatreba. Ta navika im se toliko uvukla pod kožu, da će se gotovo naljutiti na Vas ako se ne odazovete u trenutku kada ste im potrebni. I to će Vam, naravno, predbaciti. U toj situaciji ćete vjerojatno pomisliti da Vam se osoba obraća s namjerom da Vas iskoristi i u tom trenutku postajete sve više svjesni toga. No trebate imati na umu ako za nekoga u toj situaciji radite dobro, da štetite sebi.

Primjerice, u ljubavnoj vezi će se to manifestirati time da uvijek trebate biti podrška svom partneru, koji je uvjeren da ga nikada nećete ostaviti ili prevariti. U toj situaciji će se uvijek od Vas očekivati veći trud i posvećenost vezi. Isto tako, ako živite skupa, sve brige o kućanstvu prepustit će Vama. Kuhanje, pospremanje, pranje rublja. Čim postanete svjesni toga, trebate naučiti reći 'ne' i organizirati zajedničko sudjelovanje u svim obavezama.

 

Imate važno pitanje, a niste u mogućnosti razgovarati sada? Pošaljite SMS poruku! Pošaljite ključnu riječ vezano uz područje koje Vas zanima: LJUBAV, KARIJERA, POSAO ILI FINANCIJE, Vaše ime, datum i godinu rođenja na 647 444 (6,20 kn/sms), kako biste dobili pomoć najboljeg stručnjaka! Ukoliko se ne nalazite u Hrvatskoj, a potrebna Vam je pomoć, javite nam se na našu FB stranicu - 24astro.tv - Spiritualni svijet, kako biste dobili brze upute kako nas možete kontaktirati – kliknite OVDJE!

 

Predrasude o uzvraćanju

 

Lijepo je živjeti po principu da nesebično dajemo drugima, i to je ispravno. Ali i u toj situaciji trebate imati mogućnost osloniti se na druge kad je i Vama potrebna pomoć ili podrška. Ne biste se trebali stalno dovoditi u situaciju da to sami tražite, već da drugi sami poklanjaju pažnju u takvom obliku. Time ne da samo da pokazuju zahvalnost što Vas imaju u svom životu, već i dugoročnu namjeru da s Vama imaju kvalitetan odnos.

 

Predrasude o savršenstvu

 

Od Vas se očekuje da budete besprijekorni u svemu što radite i ne ostavlja se mjesta greškama. Ako ste mnogo stvari napravili savršeno, drugi se ne bi trebali naljutiti kada jednu stvar napravite pogrešno. To je, naime, jasan pokazatelj da Vas osoba uzima zdravo za gotovo. Nitko nije savršen i apsolutno Vam je dozvoljeno da griješite i ne trebate se osjećati loše zbog toga. Također ne trebate osjećati potrebu da uvijek udovoljavate ili se podčinjavate drugima. Budite ono što jeste i imajte oko sebe osobe koje se neće zbog toga naljutiti.

sanjarica_24astro

Predrasude o uzajamnoj potrebi za podrškom

 

Kako znati da Vas u društvu uzimaju zdravo za gotovo? Vaš prijatelj ili prijateljica Vas pozove na neki poseban događaj ili u običan izlazak, a kada ste svi zajedno, prijatelji Vas odjednom napuste da se sami nosite s pritiskom grupe nepoznatih ljudi. Možete biti sigurni da je to iskorištavanje Vaše dobrote. Dobro je u toj situaciji dati prijateljima do znanja da se zbog toga ne osjećate ugodno. Svima je jasno da se nitko u toj situaciji ne bi osjećao ugodno.

Predrasude o održavanju kontakta

 

Vjerojatno ste do sada čuli mnogo puta da se osoba nije mogla javiti jer nema vremena, bila je zauzeta, imala mnogo obaveza i sl. Istina je da osoba može naći barem toliko vremena ako to zaista želi. Neovisno o kojem odnosu je riječ; obiteljskom, prijateljskom ili ljubavnom. Ako ste Vi ta osoba koja uvijek prva započinje kontakt, druga strana je uvjerena da se ćete Vi javljati kad osjetite potrebu.

To povlači još neka od pitanja: je li to kraj nekog odnosa ako odlučite ne javljati se prvi? Bi li se ta osoba javila Vama ako joj date prostora? Vi najbolje znate odgovor na ova pitanja. Ako smatrate da zaslužujete bolje, onda možda i nije loše da se takav odnos završi.

 

UPRAVO SE ČITA:

 

SAMO ZGODNI IL' ISTINSKI SRODNI: U kojem se horoskopskom znaku pritajila Vaša srodna duša?

 

Kristofor Kolumbo i šokantna nova otkrića!

 

Vodeni tokovi - Stvarna prijetnja ili prevara?

 

Horoskopski parovi kojima ljubav nije zapisana u zvijezdama!

facebook

Najnoviji članci
Sve o Wiccama i Wicca magiji
Sve o Wiccama i Wicca magiji

Više
Mjesečni horoskop za prosinac 2022. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za prosinac 2022. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Sanjarica abecedno
Sanjarica abecedno

Više
Select your currency
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro