Razgovarajte iz USA
putem bonova
Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur

Znate li što je retrogradni Merkur?

Što znači retrogradni Merkur?

Znate li na što utječe retrogradni Merkur?

 

24 Astro Portal

 

 

Merkur

 

Znate li što je retrogradni Merkur?

 

Sigurno ste barem jednom u životu čuli za retrogradno kretanje Merkura. Retrogradni Merkur često se spominje u astrologiji. Retrogradno kretanje planeta astronomska je pojava zbog koje se sa Zemlje, iz naše perspektive, čini kao da su planete iznenada promjenile smjer, kao da se kreću unatrag.

Mnogi ljudi ovaj maleni planet krive za loša i neočekivana zbivanja. Merkur u svom retrogradnom stanju otežava i usporava napredak čovjeka. Mnogi astrološki stručnjaci upravo ovu pojavu znaju kriviti za rušenje zrakoplova, nesreće, nezgode, kvarove tehnologije pa tako i ljubavne prekide.

Retrogradni Merkur vjerojatno vam je poznat i kao upozorenje na period u kojem će vam astrologija iz nepoznatog razloga napraviti nered u životu. Problemi s komunikacijom, organizacijom vremena i tehnologijom dio su retrogradnog Merkura.

 

merkur

 

Kad se retrogradni Merkur javlja i koliko traje?

 

Merkur se retrogradno kreće u prosjeku tri puta godišnje, a takvo kretanje traje otprilike tri tjedna. Najviše utječe na našu komunikaciju, znanje i primanje informacija. U periodu retrogradnog Merkura treba paziti na komunikaciju i međuljudske odnose, posebno ljubavne odose, nesporazume, rukovanje novcem i vrijednim stvarima te obratiti pažnju na kašnjenje.

Ova nam astronomska i astrološka pojava omogućuje da dublje sagledamo svakodnevne životne situacije. Ovaj je period izvrsna prilika za pronalazak ravnoteže između ispunjenja vlastitih želja i tuđih očekivanja.

U ovom bi periodu svakako trebalo obratiti pažnju na svoje snove te ih pokušati povezati s trenutnim događajima u svom životu. Snovi su izuzetan uvid u stvari koje nas muče, a zapravo im ne pridajemo dovoljno pažnje. Više o značenju vaših snova pročitajte ovdje.

 

 

retro

 

U 2022. nas čeka čak 4 retrogradna Merkura!

 

Ove datume možda bi trebali zabilježiti u svoje kalendare:

 

14.01.2022. - 04.02.2022.

10.05.2022. - 03.06.2022.

10.09.2022. - 02.10.2022.

29.12.2022. - 18.01.2023.

 

Savjetujemo vam da u svoje kalendare dodate još i dva dana potencijalnih blokada - dan prije nego što Merkur krene retrogradno i dan kad završi svoj retrogradni hod.

 

 

retro

 

Što nikako ne bi trebali raditi za vrijeme retrogradnog Merkura:

 

Retrogradni Merkur vlada komunikacijom - ovo je vrijeme nesporazuma! Najpametnije je izbjegavati važne razgovore, dogovore, pregovore, potpisivanje bilo kakvih ugovora i slično...

Merkur također vlada i transportom i tehnikom pa ovo nikako nije dobro vrijeme za kupovinu automobila, telefona, mobitela, kompjutera, bijele tehnike ili bilo kakvih ostalih uređaja. Nije dobro vrijeme niti za pokretanje novog posla, otvaranje novih bankovnih računa i sl. Nije dobro čak niti mijenjati šifre ili lozinke. Ne treba započinjati nove poslove, otvarati firme, tvrtke, udruge... Nemojte predavati nikakve molbe, zahtjeve, prigovore i slično.

Ukoliko planirate nešto od navedenog, savjetujemo vam da sve završite prije nego što Merkur krene retrogradno ili da tek počnete nakon retrogradnog Merkura.

 

merkur

 

Dobre strane retrogradnog Merkura:

 

Da, naravno da i ovaj "loš" utjecaj Merkura nosi svoje dobre strane. Vrijeme retrogradnog Merkura svakako biste trebali iskoristiti za:

  • sve one ponavljajuće radnje koje volimo i koje čine da vrijeme stane, radnje u kojima ne razmišljamo ni o čemu
  • ispravljanje pogrešaka, popravljanje sistema koji ne funkcionira, nove verzije postojećeg sistema
  • prikupljanje novih ideja kroz razgovore, čitanje, snove, meditaciju, znakove...
  • savjetovanje
  • meditaciju
  • odmaranje (bilo bi idealno da za ovo vrijeme planirate odmor)
  • pisanje, stvaranje, planiranje, kreiranje
  • više boravka u prirodi...

 

horoskop-rujan-mjesecni

 

Ovo je idealno vrijeme da napokon napravite sve ono što odlažete jer "nemate vremena". Sada vam ništa ne stoji na putu da malo predahnete i uživate u "malim stvarima".

 

idealno

 

 

Utjecaj retrogradnog Merkura na horoskopske znakove:

 

Svaki je retrogradni Merkur specifičan. Djeluje na sve nas, ali kako će djelovati ovisi najviše u tome u kojem je horoskopskom znaku njegova vladavina. Merkur je inače vladajući planet Blizanaca jer je to njihov vladajući planet. Naravno, veliki utjecaj ima i na one koji imaju Blizance u podznaku. Posljednji retrogradni Merkur koji je bio 14.01.2022. do 04.02.2022., bio je u znaku Vodenjaka. To signalizira nekoliko različitih stvari - Vodenjak vlada tehnologijom tako da ste vrlo vjerojatno imali probleme da svojim telefonom, mobitelom, TV-om, računalom... Zbog toga astrolozi preporučaju da budemo tehnički pametni i poduzmemo sve mjere opreza. Bilo bi dobro napraviti sigurnosne kopije slika, dokumenata i sl. Isto tako dobro je pročitati e- poruku prije nego bude poslana.

Ovo se ne odnosi samo na Blizance ili Vodenjake, već na SVE horoskopske znakove.

 

Sljedeći retrogradni Merkur koji nas očekuje, počet će u znaku Bika, a završiti u znaku Blizanaca.

 

zvijezde

 

 

Saznajte kakav će utjecaj retrogradni Merkur imati na vas!

 

Retrogradni Merkur za svakoga je od nas isto tako individualan. Kakav će točno utjecaj imati na Vas osobno, vrlo lako možete saznati u najboljem Astro Centru.

Nazovi odmah

 

Najopasniji retrogradni Merkur - Travanj 2023.

 

Najpopularnije s weba:

 

Ovo je 5 najsretnijih znakova za vrijeme vladavine Škorpiona

 

Horoskopski znakovi kojima se NE želite zamjeriti!

 

Jeste li se usudili lagati ovim ženama?

 

24Astrolozi otkrivaju osobnost prema numerologiji!

Astrološki utjecaj planeta

Kalendar pozitivnih događaja - 2022.

Zapisano u Zvijezdama

Astrologija

Kineska Astrologija

Astrološka analiza

Numerologija

 

 

facebook

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro